U bevindt zich in: Home -> Actueel -> Evenementen -> Zilverdag 2014

Henk de Leeuw den Bouter

...goud en zilversmid

Zilverdag 2014

Henk staat met een kraam op de
Oude Haven nummer 14,
naast het atelier van Mireille Eggink.

Hij heeft ook een werkstuk gemaakt voor
de noviteitenshow.
Deze klank- en geurschaal van zilver
met een blauw gekleurde aluminium voet
is op 7 , 8 en 9 juni te zien in de
expositie ruimte onder het stadhuis op de Haven

Kom, kijk en bewonder Zilverliefhebbers opgelet. Op 2e Pinksterdag is Schoonhoven Zilverstad the place to be. De historische binnenstad is die dag één grote goud- en zilversmidwerkplaats. Verspreid over 140 plekken met paviljoens en stands is het overal zilver wat de klok slaat. Kom, kijk, bewonder én koop; want natuurlijk wordt veel van het moois die dag verkocht en hoef je niet met lege handen naar huis!
Zilversmeden laten je deze 9e juni de fijne kneepjes van het vak zien en doen je versteld staan tijdens de demonstraties waar ze alles maken van de fijnste sieraden tot de prachtigste zilveren kunstwerken. Ook heten edelsmeden, graveurs, edelsteenspecialisten je welkom in de tientallen goud- en zilverateliers van de stad. Het zijn al die ateliers, samen met de enige Zilvervakschool van Nederland en het Nederlands Zilvermuseum, die Schoonhoven al eeuwenlang dé zilverhoofdstad van het land maken. Niet alleen op 2e Pinksterdag, maar alle dagen van het jaar.
Wordt 2e Pinksterdag ook jouw Zilverdag? Maak er een gezellig dagje uit of een lang pinksterweekend van. Want naast al het zilver zijn er volop winkels, cafés en restaurants in Schoonhoven en omgeving. En je kunt er natuurlijk ook in een Bed & Breakfast of hotel logeren.

Schoonhoven is klein. Wij raden u daarom aan om de auto thuis te laten en op de fiets of bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar de Zilverdag te komen. Busmaatschappijen Connexxion en Arriva breiden de dienstregelingen uit. Meer info: www.9292ov.nl Als u toch met de auto komt: in het centrum van Schoonhoven geldt tijdens de Zilverdag betaald parkeren, buiten het centrum kunt u gratis parkeren. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om u de weg te wijzen en te helpen.