U bevindt zich in: Home -> Actueel -> Evenementen -> Zilverdag 2013

Henk de Leeuw den Bouter

...goud en zilversmid

Zilverdag 2013

Henk staat met een kraam
op de Dam / hoek Kerkstraat.
Tevens deelnemer aan de noviteitenshow.

Op maandag 20 mei 2013, 2e Pinksterdag, vindt de 29e Nationale Zilverdag in Schoonhoven plaats. De historische binnenstad van Schoonhoven wordt die dag omgetoverd tot één grote goud- en zilversmidwerkplaats.
Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom. Op meer dan 160 locaties wordt er geëxposeerd, verkocht en vinden demonstraties plaats. Behalve in paviljoens en stands vindt u volop bedrijvigheid in de ateliers van Schoonhovense goud- en zilversmeden.
De Vakschool Schoonhoven opent haar deuren om iedereen kennis te laten maken met deze unieke opleiding en het jonge talent in Schoonhoven. Ook is er speciale aandacht voor jong talent op het Rabobank "Jong Talent plein" waar jonge goud- en zilversmeden, (oud-)leerlingen van de Vakschool Schoonhoven, hun werk presenteren.
Er zijn taxateurs die de keurmerkjes op de meegebrachte stukken thuisbrengen en de waarde bepalen. In de Turfkelder is werk te zien van buitenlandse goud- en zilversmeden. Het eindexamenwerk "Meesterstukken" van de leerlingen van de Vakschool Schoonhoven is te bewonderen.
Er is een grote collectie antiek zilver en sieraden te koop. De trouwringenroute is er weer. U kunt uw oordeel geven over het vernieuwende en verrassende werk bij de Noviteitenshow.
En er is bijzonder werk te zien in onder meer het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven.

Schoonhoven is klein. Wij raden u daarom aan om de auto thuis te laten en op de fiets of bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar de Zilverdag te komen. Busmaatschappijen Connexxion en Arriva breiden de dienstregelingen uit. Meer info: www.9292ov.nl Als u toch met de auto komt: in het centrum van Schoonhoven geldt tijdens de Zilverdag betaald parkeren (€5,00 per dag), buiten het centrum kunt u gratis parkeren. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om u de weg te wijzen en te helpen.