U bevindt zich in: Home -> Actueel -> Evenementen -> Zilvernacht 2012

Henk de Leeuw den Bouter

...goud en zilversmid

Vijfde editie Nacht van het Zilver op zaterdag 15 december in Schoonhoven

Dit jaar vindt op zaterdag 15 december van 18:00 uur tot 00:00 uur de vijfde editie van de Nacht van het Zilver in Schoonhoven plaats. Tijdens dit exclusieve en culturele winterevenement openen goud- en zilversmeden in de stad hun deuren voor bezoekers.

De kernwoorden Zilver, Vuur, Maanlicht en Schoonhoven zijn onlosmakelijk verbonden met de Nacht van het Zilver. Dit is terug te zien in het straatbeeld tijdens dit intieme evenement. Wanneer de avond valt en het maanlicht over de stad valt komt Schoonhoven tot leven. Brandende vuurkorven verwarmen de straten van de binnenstad tijdens de koude decemberavond en de Schoonhovense goud- en zilversmeden heten bezoekers van harte welkom in de ateliers, galeries en werkplaatsen.
Tijdens de Nacht van het Zilver tonen edelsmeden hun kunsten. De circa 2.500 bezoekers die "de Nacht" jaarlijks trekt krijgen een diversiteit te zien van authentieke werkplaatsen tot moderne prachtstukken. Vanaf de turfkelder onder het stadhuis begeleiden stadsgidsen met fakkels bezoekers door de stad. Gedurende de tour wordt er verteld over de geschiedenis van het zilver en de Zilverstad. Uniek is dat alle goud- en zilversmeden zich in het centrum van het pittoreske Schoonhoven en op loopafstand van elkaar bevinden.

Naar de website
"Nacht van het zilver"
voor meer informatie

   Foto van Henk de Leeuw den Bouter in 2011
zilvernacht2011