U bevindt zich in: Home -> Actueel -> Evenementen -> Zilvernacht 2011

Henk de Leeuw den Bouter

...goud en zilversmid

De zilver- en goudsmeden slaan de handen weer ineen. Ze nodigen u uit om in de donkere uurtjes in sfeer te genieten van de glans en glinstering van het zilver. Alles zal met trots aan u worden getoond, van sieraden tot kunstobjecten. U krijgt ook een kijkje achter de schermen en ontmoet de zilverkunstenaars zelf. Op verschillende plekken wordt zilver geklopt en gesmeed en worden de verhalen verteld.
Het hele proces van vakmanschap, verhaal en kunstenaarschap maakt het zilver een uniek stuk "Schoonhoven", een vakproduct.

Als de winteravond over het historische stadje valt en de rust in de rustieke straatjes van Schoonhoven terugkeert, zetten de edelsmeden hun deuren wijd open en starten hun bruisende activiteiten hun ateliers. Tussen de demonstraties edelsmeden door, tonen de goudsmeden hun nieuwste creaties op het gebied van sieraden en klein zilverwerk en presenteren de zilversmeden recent gemaakte zilveren kunstvoorwerpen.

Tussen 18:00 en 24:00 uur worden de bezoekers van dit evenement ontvangen op het historische stadhuis van Schoonhoven, dat speciaal voor deze gelegenheid in zijn geheel open staat voor het publiek. Tijdens dit sfeervolle en intieme winterevenement begeleiden stadsgidsen met fakkels de bezoekers op hun tocht langs de vele goud- en zilversmeden. In de ateliers en werkplaatsen kunnen zij de geheimen van het vak ontdekken en genieten van het vermaarde vakmanschap waarom de Schoonhovense edelsmeden bekend staan.

De website "Nacht van het zilver"

Brochure met alle gegevens van
"De Nacht van het Zilver" 2011zilvernacht2011